За минулу добу росіяни обстріляли 17 населених пунктів Харківщини

Фото: Харків Times

Минулої доби, 25 квітня, російські агресори обстріляли 17 населених пунктів Харківської області. Під ворожим вогнем знаходилися Уди, Ветеринарне, Зелене, Нескучне, Стрілеча, Огірцеве, Гатище, Амбарне, Тополі, Кам’янка, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Лиман Перший, Кислівка та Куп’янськ, на який прийшлися два з трьох завданих росіянами по Україні ракетних ударів.

Про це Харків Times повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.

«Протягом минулої доби противник завдав 3 ракетних ударів, з яких 2 ракети із ЗРК С-300 – по центру мирного міста Куп’янськ Харківської області… Також ворог завдав 13 авіаційних ударів та здійснив 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та критичній інфраструктурі населених пунктів», – йдеться у повідомленні.

Як повідомили Харків Times у прес-службі Нацполіції області, слідчі Куп’янського райвідділу поліції вже відкрили щодо обстрілу Куп’янська кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни).

У Головному управлінні ДСНС області Харків Times повідомили, що піротехнічними підрозділами ДСНС протягом цієї доби вилучено та знешкоджено 138 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляв Харків Times, від удару двох російських ракет С-300 по середмістю Куп’янська Харківської області вранці 25 квітня загинули директорка місцевого краєзнавчого музею, у будівлю якого влучила ракета, та її заступниця. Тіла обох жінок дістали з-під руїн. Їм було 54 та 57 років. Поранення отримали ще шестеро мирних мешканців міста. Музей зруйновано вщент.