Організатори Вімблдону оплатять проживання українських тенісистів

Фото: btu.org.ua

Організатор Вімблдонського тенісного турніру All England Club зобов’язалися протягом усього сезону взяти на себе оплату проживання гравців з України, зокрема харків’янки Еліни Світоліної та киянки Марти Костюк.

Про це Харків Times довідався зі статті у британському виданні The Times.

Наразі ще не можна назвати точну цифру, оскільки ще не підтверджений розклад гравців, але вартість готельних послуг для наших тенісисток може сягнути 100 000 фунтів стерлінгів на сезон, що включає кімнату для гравця та для члена його команди.

Що стосується участі в турнірі спортсменів з росії та бєлорусії, то цього року їм дозволили виступати на Вімблдоні. Голова All England Club Ієн Г’юітт назвав це рішення «ймовірно, найважчим за час мого головування». Російським спортсменам дозволено брати участь у жеребкуванні SW19 як «нейтральним».

Виконавчий директор All England Club Саллі Болтон заявила, що «кілька російських та бєлоруських гравців» вже підписали заяву про те, що «вони не робитимуть жодних публічних дій на підтримку вторгнення або отримувати фінансову підтримку від своїх держав».

Вімблдонський чемпіонат стартує 3 липня.

Як повідомляв Харків Times, перша ракетка України Еліна Світоліна офіційно повернулась на корт після того, як у середині жовтня минулого року вперше стала мамою. 28-річна  харків’янка взяла участь у турнірі серії WTA 500 в Чарльстоні (США).