Світоліна повернулася на корт після народження доньки

Перша ракетка України Еліна Світоліна офіційно повернулась на корт після того, як у середині жовтня минулого року вперше стала мамою. 28-річна  харків’янка взяла участь у турнірі серії WTA 500 в Чарльстоні (США).

Про це Харків Times довідався з повідомлення БТУ.

Еліна Світоліна повернулась у WTA-Тур із замороженим рейтингом. На змагання у США українка отримала wild card, але вже у першому матчі отримала потужну суперницю – представницю Казахстану Юлію Путінцеву.

Напружений матч тривав 2 години 48 хвилин. Світоліна виграла перший сет на тайбрейку – 7:6, однак потім програла у двох наступних партіях – 2:6, 4:6.

За проведений на корті час Еліна виконала 5 подач на виліт та припустилася трьох подвійних помилок.

Під час поєдинку було видно, що харків’янка на 100% віддається грі. На тай-брейку побачили звичну Еліну, яка зубами вигризла з 1:3 підряд шість очок. Та пауза у тренуваннях та замаганнях далася взнаки – Світоліна поступилася суперниці.

Глядачі у Чарльстоні тепло зустріли на корті Еліну. Прихильники тенісу влаштували шалені овації, коли вона вийшла із підтрибунного приміщення.

Еліна у відповідь привіталась із уболівальниками, помахавши рукою. Було видно, що українська тенісистка схвильована своїм поверненням до змагань.

Коментатор трансляції назвав Світоліну “однією з королев тенісу”.

До цієї зустрічі Світоліна та Путінцева зіграли вісім очних матчів. Перші два залишились за тенісисткою з Казахстану, тоді як останні шість виграла українка.

Восени 2022 року Еліна Світоліна стала мамою. У ніч на 15 жовтня у неї та її чоловіка, французького тенісиста Гаеля Монфіса народилася донька. Дівчинку назвали Skaї.

Як повідомляв Харків Times, Еліна Світоліна стала бронзовим призером Олімпіади в Токіо. «Бронза» Світоліной – перша олімпійська нагорода в історії українського тенісу.