До семи років ув’язнення загрожує чоловіку, який різав колеса автівок на Салтівці

Фото: suspilne.media

У Харкові судитимуть 43-річного місцевого мешканця, який з грудня 2022 року по січень 2023 різав колеса автомобілів на Північній Салтівці. Чоловіка звинувачують у хуліганстві (ч. 1, ч. 4 ст. 296 КК України).

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, 43-річний обвинувачений неодноразово різав колеса автомобілів, припаркованих біля житлових будинків. Слідчі встановили 83 потерпілих, яким спричинено збитки на загальну суму майже 250 тис. грн.

Зупинили вандала на початку січня, коли він вчергове збирався порізати шини автівки. “Різника” побачив 27-річний місцевий мешканець та зробив зауваження, вимагаючи припинити псувати чуже майно. Однак зловмисник став поводити себе ще більш зухвало: він наблизився до чоловіка, став лаятись і погрожувати фізичною розправою, розмахуючи ножем в бік потерпілого.

Конфлікт завершився тим, що зловмисник втік з місця події.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою. Справу стосовно нього розглядатимуть у Московському районному суді м. Харкова. Йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, поліцейські затримали вандала, який різав колеса автівок на Салтівці. Ним виявився 43-річний мешканець Харкова, який під час затримання був обвинувачуваним в іншій справі — за незаконне поводження зі зброєю. Свою провину у пошкодженні коліс автівок на Салтівці він заперечував.