Двоє з чотирьох енергетиків, що підірвалися на міні, залишаються у лікарні

Фото: Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

У лікарні у Харкові перебувають двоє з чотирьох енергетиків, які 27 квітня підірвалися на міні у селі Токарівка Дергачівської громади. Стан одного з постраждалих медики оцінюють як важкий.

Про це Харків Times довідався з повідомлення Суспільного з посиланням керівника лікарні Костянтина Лобойка.

“Вони проводили відновлення електричної мережі, і коли вже поверталися додому, наїхали на міну. Чотирьох людей доставили до нас. Один з них у тяжкому стані, у нього значні пошкодження обох нижніх кінцівок. Він вже прооперований, але думаю, що буде ще оперуватися. Двоє мають незначні пошкодження обличчя та голови, вони збиралися вже додому. В одного — травма ока, але не прониклива, операцій не потрібно”, — сказав Лобойко.

Внаслідок вибуху російської міні серйозні мінно-вибухові травми отримав електромонтер служби ліній Харківського високовольтного РЕМ Сергій Шевченко. Про це повідомили в АТ “Харківобленерго”.

“На енергетика чекає термінове оперативне втручання, і сім’я потребує значних коштів на лікування.”, – повідомили в компанії.

“Харківобленерго” просить допомогти родині зібрати кошти на лікування та реабілітацію постраждалого енергетика. Будь-яку комфортну для вас суму можна перерахувати на картку дружини потерпілого:

Картка 4966 8090 4658 5194 – Людмила Шевченко (дружина)

Також внаслідок наїзду на російську міну загинув 54-річний водій АТ “Харківобленерго” Юрій Варченко.

Як повідомляв Харків Times, 27 квітня в селі Токарівка Дергачівського району службовий автомобіль АТ “Харківобленерго” підірвався на російській міні.