У Харкові через суд вимагають повернути ділянку, передану для будівництва розважального центру

Фото: Фокус

У Харкові прокуратура звернулася до суду з вимогою повернути до земель запасу міста розташовану по вул. Буковій ділянку площею 1 га вартістю 41 млн грн.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, вказану ділянку згідно з рішенням Харківської міської ради було ще в 2006 році передано в оренду приватному підприємству. На цій землі орендар планував побудувати культурно-розважальний центру з гостьовою стоянкою машин.

Але за 17 років жодні будівельні роботи на ділянці по вулиці Буковій так і не розпочалися. Більш того підприємство навіть не оформило документи, що надають право на проведення таких робіт. Орендну плату за користування землею невдалий забудовник також не сплачує.

“Недоотримання значної суми орендної плати суттєво ослаблює дохідну частину місцевого бюджету, а невиконання умов договору підприємством унеможливлює ефективне використання вказаної земельної ділянки. У зв’язку з цим окружна прокуратура звернулась з відповідним позовом до суду.”, – розповіли в прокуратурі.

Позовну заяву до приватного підприємства з вимогою розірвати договір оренди та повернути до земель запасу міста розташовану по вул. Буковій ділянку площею 1 га вартістю 41 млн грн. розглянуть у Господарському суді Харківської області.

Як повідомляв Харків Times, у підприємця хочуть забрати надану для будівництва житлового кварталу землю на Луї Пастера.