Поліцейські затримали харків’янина, який запустив феєрверк під час повітряної тривоги (відео)

Фото: Нацполіція Харківської області

20 квітня 46-річний чоловік під час повітряної тривоги запустив феєрверк у центрі Харкова. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 КК України (хуліганство) .

Про це Харків Times повідомили у Нацполіції Харківській області.

За оперативною інформацією, чоловік запустив феєрверк 20 квітня, приблизно о 22:10 на стоянці біля супермаркету по вулиці 23 Серпня. Таким чином він вирішив привітати подругу з днем народження.

Після затримання, спілкуючись зі поліцейським, чоловік казав, що розкаюється і просив вибачення у мешканців Харкова. За його словами, піротехніку він придбав ще два роки тому, і весь цей час вона зберігалася на балконі.

Правоохоронці вилучили використану коробку з піротехнікою з місця події. Проводиться досудове розслідування за ч. 1 ст. 296 КК України (хуліганство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 000 до 34 000 грн) або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років.

Як повідомляв  Харків Times, Рада оборони Харкова заборонила використання феєрверків. Вечері 14 лютого патрульні затримали чоловіка, який порушив заборону і влаштував салют в дворі житлового будинку по вулиці Валентинівській в Харкові. Він запускав феєрверки, щоб у День всіх закоханих вразити свою дівчину. Порушнику повідомили про підозру у хуліганстві (ч. 1 ст. 296 КК України).