У Харківській області екс-нардепа викрили на виготовленні агіток на підтримку окупантів

У Харківській області серед колишніх народних обранців виявили ще одного прихильника “руського міру”. Колишній нардеп виготовляв та розповсюджував агітаційні листівки на підтримку окупантів.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі та регіональному управлінні СБУ.

Зрадником виявився колишній народний депутат України третього скликання від забороненої комуністичної партії. Після початку повномасштабного вторгнення він підтримав російських загарбників та вирішив допомагати їм у війні проти нашої держави.

“Зловмисник власноруч роздавав проросійські агітаційні листівки мешканцям Харківського району та намагався переконати їх у «правильності» дій кремля.”, – розповіли в СБУ.

За інформацією прокуратури області, чоловік виготовляв агітаційні листівки на підтримку рф та роздруковував їх вдома на власному принтері. Агітки він розповсюджував серед мешканців Харківського району.

Судова психолого-лінгвістична експертиза довела, що у листівках міститься інформація, яка виправдовує збройну агресію російської федерації проти України.

“Ця інформація має публічний характер та інформаційний потенціал впливу на систему знань, соціальні установки, емоційну, когнітивну та мотиваційну сфери, стимулюючи у читачів позитивне схвалення, виправдовувальне ставлення до збройної агресії рф проти України.”, – розповіли в прокуратурі.

Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 КК України (виготовлення та поширення матеріалів, в яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв Харків Times, СБУ провела обшуки в одіозного харківського екс-нардепа мураєва.