П’ять харківських цвинтарів залишаються закритими для відвідування – міськрада

Кладовище №17 сьогодні. Фото: В'ячеслав Мавричев/Суспільне Харків

П’ять цвинтарів на території Харкова залишаються закритими для відвідування через мінну небезпеку.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

На сьогодні закриті такі міські кладовища: №15 (вулиця Володі Дубиніна), №16 (вулиця Сьомої Гвардійської Армії), №17 (вулиця Курочкіна Гора), «Сосни» (вулиця Генерала Удовиченка) та «Журавлівське» (провулок Гладкий).

Крім того, адміністрація меморіального комплексу «Слобожанський» у селищі Лісному зазначає, що розмінування всієї території кладовища наразі не проводилося. Тож «самовільне пересування, відвідування та прибирання місць поховання на меморіальному комплексі – небезпечні».

Мер Харкова Ігор Терехов закликав містян «бути обережними напередодні поминальних днів і не відвідувати кладовища, території яких працівники ДСНС ще не перевірили на наявність вибухонебезпечних предметів».

Як повідомляв Харків Times, усі кладовища в Харкові були закриті для відвідування на Великдень,16 квітня. Відповідне рішення було ухвалене з метою уникнення провокацій з боку ворога та убезпечення містян від ракетних атак росіян.

Напередодні та під час Великодніх свят і поминальних днів  цього року в 29 громадах Харківської області заборонено відвідувати кладовища. Через високу мінну небезпеку закрито для відвідувань  753 цвинтарі.