До рятувальних робіт у Слов’янську долучилися альпіністи (відео)

Фото: Вадим Лях/Facebook

У Слов’янську сусідньої з нашою Донецької області триває рятувальна операція з порятунку мирних людей, які опинилися під завалами будинку в провулку Парковому через російський ракетний удар. Під завалами можуть знаходитися це п’ятеро людей. Немає відомостей також про мешканців трьох квартир зруйнованого будинку. До рятувальників долучилися альпіністи.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення у Facebook мера Слов’янська Вадима Ляха.

«На даний час відомо про 30 постраждалих: 21 – поранений, 9 – загиблі. На жаль, за ніч кількість загиблих збільшилася – з-під завалів рятувальники дістали мертву жінку», – написав Лях.

За його словами, особи всіх, хто перебуває під завалами, вже встановлені. Крім того, немає відомостей про мешканців ще трьох квартир.

«Рятувальні роботи продовжуються. До них залучені спецзагони альпіністів ДСНС», – повідомив мер Слов’янська.

Міська влада закликає мешканців міста евакуюватися, оскільки під час обстрілів та руйнувань у порівнянні з минулим роком спостерігається «набагато більш гнітюча статистика, ніж навіть влітку 2022 року».

Мер Слов’янська пояснює це тим, що влітку рік тому в місті було близько 20 тисяч жителів, а зараз – більше 50-ти.

«Один приліт у багатоповерховий будинок, заповнений мешканцями, уносить забагато життів, калічить забагато доль. Евакуація – не найпростіший вихід. Але вона збереже для Слов’янська найдорожче – його жителів», – зазначив мер та розповів містянам про шляхи та способи евакуації з міста.

Як повідомляв Харків Times, у Слов’янську Донецької області вночі тривала рятувальна операція на місці руйнувань, спричинених сімома російськими ракетами С-300 вчора, 14 квітня. Станом на 22:00 було відомо вже про вісім загиблих та 21 пораненого внаслідок російського ракетного удару по житлових кварталах. Серед загиблих – дворічна дитина, яку дістали з-під завалів, але не довезли до лікарні. Серед поранених – 14-річна дівчинка.