За два тижні з прифронтових районів Харківщини евакуювали 26 дітей

Протягом останнього тижня березня і першого тижня квітня 2023 року у Харківській області з прифронтових територій вивезли у безпечні місця 26 дітей. У деяких випадках родини розлучаються, оскільки дорослі залишаються у рідних домівках.

Про це Харків Times повідомили у Харківській ОВА.

Зокрема, 6 квітня з прикордонного села Борисівка Харківського району вдалося вивезти 15-річного підлітка. Хлопець категорично відмовлявся покидати домівку, але волонтерам громадської організації «Я врятований» вдалося вмовити його.

За словами 15-річного Євгена, в селі залишилася його бабуся, якій він допомагав по господарству.

«Мені не хотілося покидати свій дім. Майже весь час я займався домашніми справами. Коли був інтернет, відвідував шкільні уроки онлайн, але частіше зв’язку немає. Я розумію, що у селі небезпечно, тож якийсь час житиму з батьком у Харкові. За першої ж можливості хочу повернутися у село», – розповів Євген.

Наразі сім’я Євгена перебуватиме в одному з гуртожитків Харкова. Триває процес адаптації хлопця.

7 квітня, наступного після евакуації підлітка дня, у Борисівці внаслідок російського обстрілу загинув 39-річний чоловік.

Як повідомляв Харків Times, з населених пунктів Куп’янської громади, які майже півроку щоденно тероризують обстрілами російські окупанти, проведуть обов’язкову евакуацію дітей та маломобільних мешканців.