В Куп’янській громаді оголосили обов’язкову евакуацію дітей та маломобільних мешканців

Фото: Сергій Бобок/Харків Times

З населених пунктів Куп’янської громади, які майже півроку щоденно тероризують обстрілами російські окупанти, проведуть обов’язкову евакуацію дітей та маломобільних мешканців.

Про це Харків Times довідався з повідомлення Куп’янської міської військової адміністрації.

Таке рішення було прийнято 27 лютого 2023 року засіданням комісії з питань евакуації Куп’янської громади, “зважаючи на нестабільну безпекову ситуацію, зумовлену постійними обстрілами території громади російськими окупаційними військами”.

“Евакуація маломобільних груп населення, осіб з інвалідністю та дітей з батьками буде проводитися до визначених планом пунктів з подальшим розселенням, наданням статусу переселенців, оформленням соціальних виплат та наданням гуманітарної допомоги.”, – повідомили у міськраді.

Згідно з рішенням, обов’язкова евакуація – тільки для дітей та малобільних громадян, інших мешканців громаді вивезуть у безпечні місця за їх бажанням.

За інформацією Куп’янської МВА, на даний час на території громади зареєстровано 812 дітей, 724 особи з інвалідністю, 140 з яких маломобільні.

Як повідомляв Харків Times, 1 березня російські окупанти обстріляли місто Куп’янськ, смт Дворічна, смт Великий Бурлук, смт Ківшарівка, село Кіндрашівка Куп’янського району.