Не встиг втекти до рф: поліцейському-зраднику з Куп’янська загрожує довічне ув’язнення

Фото: Владислав Абдула/Facebook

У Харкові судитимуть колишнього поліцейського з Куп’янська, який під час тимчасової окупації міста зрадив присязі і добровільно співпрацював з ворогом. Зокрема, поплічник окупантів знімав у незаконно затриманих мирних мешканців відбитки пальців, після чого рашисти вирішували долю цих українців.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, зрадник розпочав працювати у створеному окупантами каральному органі у червні минулого року. Щоб влаштуватися на роботу, він написав заяву на ім’я «голови» так званої «ВГА Харьковской области» про прийняття до лав псевдоправоохоронного органу.

До заяви про працевлаштування він додав копії особистих документів, автобіографію, анкету, особисті фотокартки і згоду на обробку персональних даних. Після цього підписав «трудовой договор».

“Зрадник обійняв посаду «исполняющего обязанности инспектора – дежурного дежурной части» у так званому «УВД ВГА Харьковской области». Він особисто здійснив дактилоскопіювання пальців рук осіб, яких незаконно затримували військові рф або так звані «правоохоронці».”, – розповіли в прокуратурі.

Згодом його перепризначили на псевдопосаду «оперативного дежурного дежурной части».

За свою роботу на окупантів він щомісячно отримував 45 тисяч російських рублів.

Після деокупації Куп’янського району зрадник хотів втекти з окупантами до рф, але не вийшло. Декілька місяців він переховувався по закинутих будівлях.

Наприкінці грудня минулого року правоохоронці затримали чоловіка Куп’янську, коли він вкотре заховався на горищі будинку. Наразі, за інформацією ДБР, затриманий перебуває під вартою.

Його судитимуть за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). За цей злочин передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Справу розглядатимуть у Ленінському районному суді м. Харкова.

Як повідомляв Харків Times, у Куп’янську співробітники СБУ затримали поліцейського-зрадника, який після звільнення міста не втік з рашистами, а переховувався на горищі приватного будинку.