Переховувався на горищі – у Куп’янську затримали поліцейського-зрадника

Фото: Владислав Абдула/Facebook

У Куп’янську співробітники СБУ затримали колишнього поліцейського, який під час російської окупації міста зрадив присязі і добровільно вступив до лав утвореного ворогом “правоохоронного органу”. Після звільнення міста зрадник не втік з рашистами, а переховувався на горищі приватного будинку, де і був затриманий спецпризначенцями.

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБУ області Владислав Абдула.

За оперативною інформацією, зрадником виявився 43-річний старший сержант Національної поліції. До широкомасштабної війни він обіймав посаду поліцейського у відділі реагування патрульної поліції Куп’янського РВ ГУНП в Харківській області. Наприкінці травня старшиий сержант добровільно погодився служити рашистам.

“Він з власної ініціативи написав заяву до окупаційної адміністрації агресора, уклав з її ватажком трудовий договір та був призначений інспектором чергової частини незаконного правоохоронного органу – так званого “управления внутренних дел военно-гражданской администрации Харьковской области”. На підтвердження отриманої посади окупанти видали йому відповідне посвідчення та поліцейську форму з фейковими шевронами.”, – розповів Владислав Абдула.

На цій посаді зрадник приймав від населення заяви та повідомлення про правопорушення, оформлював відповідні документи.

“Такими діями створював умови для функціонування незаконного правоохоронного органу агресорів, забезпечував становлення і зміцнення російської влади на тимчасово окупованій території Куп’янського району.”, – підкреслив Владислав Абдула.

З окупантами зловмисник співпрацював до вересня, отримуючи за свою “службу” гроші в розмірі 45 тис рублів на місяць.

У червні цього року зрадника звільнили з лав Національної поліції в рамках реалізації дисциплінарного стягнення.

За інформацією прокуратури області, під час звільнення Куп’янського району зрадник намагався втекти до рф, але не встиг.

“Тривалий час він переховувався по закинутих будівлях. 21 грудня правоохоронці в порядку ст. ст. 208, 615 КПК України затримали чоловіка у Куп’янську, коли він вкотре заховався на горищі будинку.”, – розповіли в прокуратурі.

Затриманому повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зраднику загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв  Харків Times, у Харкові судитимуть колишнього поліцйського, який під час російської окупації Вовчанська добровільно перейшов на бік ворога та сприяв створенню карального органу у тимчасово захопленому місті.