У Липцях світло отримали перші 450 споживачів

Фото: АТ "Харківобленерго"

22 грудня у прикордонному селі Липці Харківського району частково відновили електропостачання. Світло отримали перші 450 споживачів. Очікується, що невдовзі з електрикою будуть всі мешканці села.

Про це Харків Times  довідався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

За його словами, всі підрозділи енергетиків – високовольтники, спеціалісти служби підстанцій, ремонтні бригади РЕМ, виконали величезний обсяг робіт, щоб повернути електрику мешканцям знеструмленого з перших днів широкомасштабної війни села.

“За час окупації росіяни знищили, викрали та замінували практично всю мережу. Щоб розмінувати територію, відновити пошкоджене та заживити перших абонентів наші сапери та енергетики за три місяці виконали величезний обсяг робіт.”, – повідомив Олег Синєгубов.

Відновлювальні роботи розпочалися лише після обстеження та розмінування територій, і тривали майже три місяці. За інформацією “Харківобленерго”, у Липцях з 10 підстанцій дві зруйновані вщент і не підлягають відновленню. Побиті трансформатори, кабелі, дроти, зруйновані опори – ось з чим довелося мати справу енергетикам.

Завдяки синергії зусиль піротехників та енергетиків 22 грудня перші 450 споживачів в Липцях уже мають світло.

“Найближчим часом електропостачання буде відновлено і для решти абонентів. Символічно, що світло в Липці повернулося саме сьогодні, в День енергетика”, – підкреслив очільник області.

Як повідомляв Харків Times, 9 грудня фахівці АТ “Харківобленерго” повністю відновили електропостачання у селі Левківка, а також частково у селі Іванівка Ізюмської міської громади. Через активні бойові дії населені пункти були знеструмлені майже з початку війни.