У Куп’янському районі викрили на співпраці з окупантами колишню бухгалтерку птахофабрики

Фото: actual.today

У Харківській області відкрито кримінальні провадження відносно двох місцевих мешканців, які співпрацювали з ворогом та агітували за “нову владу”.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення начальника слідчого управління ГУ Нацполіції у Харківській області Сергія Болвінова.

За його словами, одна з фігуранток справ – 38-річна мешканка Старовірівки Куп’янського району, колишня бухгалтерка птахофабрики. Після приходу рашистів вона пішла працювати до їхньої незаконної «Тимчасової цивільної адміністрації».

“Поки українські війська не вибили армію рф з села, 38-річна бухгалтерка агітувала за «нову владу», закликала віддавати дітей до російських шкіл і виконувала вказівки окупантів. Наші слідчі зібрали достатньо доказів її провини.”, – повідомив Сергій Болвінов.

Другий прихильник «руського миру» – 54-річний мешканець Ізюмщини. Він під час тимчасової окупації обійняв адміністративну посаду на території району, роздавав гуманітарку від окупантів. Ізюмські поліцейські викрили цього чоловіка і відкрили кримінальне провадження за статтею «Колабораційна діяльність». Посібнику ворога заочно повідомили про скоєний злочин.

Як повідомляв Харків Times, Чугуївський міський суд Харківської області визнав винною у колаборацонізмі та виніс вирок жінці, яка розмістила у соцмережі ролик, що мріє про приїзд путіна в Україну, а на адресу нашої країни висловлювалася лайкою.