СБУ затримала колаборантку, яка очолювала “центр надання соціальних послуг” окупантів у Куп’янському районі

Фото: СБУ

Служба безпеки України викрила та затримала ще одну колаборантку, яка добровільно співпрацювала з незаконною владою держави-агресора. Із серпня до вересня 2022 року вона очолювала так званий “територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) військово-цивільної адміністрації Куп’янського району (Шевченківське відділення)”.

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБУ області Владислав Абдула.

Поплічницею окупантів виявилася 38-річна мешканка смт Шевченкове Куп’янського району.

«На посаді “в.о. завідуючої центру” жінка фактично сприяла становленню і зміцненню російської влади на тимчасово окупованій території Куп’янського району», – стверджує СБУ.

За даними спецслужби, жінка отримувала в окупаційній адміністрації так звану “гуманітарну допомогу”, організовувала її розповсюдження серед місцевих жителів та своїх підлеглих, створюючи ілюзію, неначе рашисти з турботою ставляться до жителів окупованих територій. В додаток до “гуманітарки”, через цей “центр” розповсюджувалася ворожа пропагандистська газета “Харьков Z”, у матеріалах якої заперечувалася збройна агресія рф проти України та пропагувалася легітимність окупаційної влади.

Також, на цій керівній посаді колаборантка брала участь у нарадах керівництва окупаційної влади, проводила збори підлеглих, приймала на роботу нових працівників та організовувала їх роботу.

Після звільнення району від російських загарбників зловмисниця залишилася у селищі і намагалася уникнути відповідальності.

На підставі зібраних оперативниками СБУ доказів жінці повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу (колабораційна діяльність). Наразі їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв  Харків Times, співробітники Служби безпеки України викрили та затримали 65-річну мешканку міста Вовчанськ Харківської області, яка під час тимчасової російської окупації очолила Пенсійний фонд у місті.

Фото: СБУ