З 1 квітня на Харківщині діє нерестова заборона

З 1 квітня 2023 року у Харківській області розпочалася нерестова заборона на вилов риби. Порушення правил рибальства в даний період карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності.

Про це Харків Times повідомили у Харківському рибоохоронному патрулі.

Нерестова заборона триватиме:

– до 20 травня в корінних водах річок;
– до 30 червня в придаткових водах;
– до 9 червня на водосховищах.

Порушення правил рибальства в даний період карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства у даний період згідно КУпАП становить від 34 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

В обласному рибоохоронному патрулі також нагадують, що на Харківщині з 24 червня 2022 року до закінчення дії воєнного стану заборонено рибалити на водних об’єктах регіону.

Окрім того наразі на водних об’єктах Харківської області заборонено навігацію малих суден, моторних суден, прогулянкових вітрильних суден, прогулянкових суден, спортивних та швидкісних суден, а також водних мотоциклів і засобів розваг на воді. Ця заборона також буде діяти до закінчення дії воєнного стану.

Як повідомляв  Харків Times, Рада оборони Харкова заборонила використання феєрверків.