До 8 років ув’язнення загрожує мешканцю Салтівки, який схвалював обстріли Харкова

Фото: Сергій Бобок/Харків Times

У Харкові місцевий мешканець, перебуваючи під постійними російськими обстрілами, схвалював дії ворога. Слідчі відкрили кримінальну справу на цього прихильника “руського міру”.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, протягом вересня-жовтня минулого року підозрюваний поширював у соціальній мережі дописи, в яких заперечувалась збройна агресія рф і прославлялись загарбники.

“Зокрема, в опублікованих матеріалах транслювались твердження російської пропаганди на кшталт того, що «рф повертає свої території та рятує Україну від фашистів».”, – розповіли у прокуратурі.

Ознайомившись з дописами прихильника “руського міру”, слідчі відкрили справу за фактом поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, вчиненого повторно (ч.ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України). За процесуального керівництва Салтівської окружної прокуратури харків’янину повідомили про підозру у скоєнні цього злочину.

Підозрюваному загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв Харків Times, Харківський апеляційний суд не погодився з вироком суду першої інстанції, який звільнив від покарання з іспитовим строком на 3 роки обвинувачену у співпраці з ворогом 42-річну жінку. Підсудна передавала окупантам інформацію про місця дислокації Сил Оборони України у Харкові.