У Лозовій затримали посібника окупантів, який півроку ховався від правоохоронців

Фото: Udm-Info

У неділю, 19 березня, у місті Лозова затримали 26-річного поплічника окупантів, який півроку переховався від українського правосуддя.

Про це Харків Times довідався з повідомлення начальника слідчого управління ГУ Нацполіції у Харківській області Сергія Болвінова.

За інформацією слідчого, у квітні 2022 року, під час окупації, 26-річний Володимир вирішив добровільно стати «главой администрации Бригадировского сельского совета» в Ізюмському районі області.

“До вересня 2022 року він займав цю посаду, організовував роботу окупаційної адміністрації та проводив місцеві незаконні «вибори». Після деокупації цей хлопець не встиг втекти разом з росіянами, але дуже хотів уникнути покарання – та вирішив заховатись в області.”, – розповів Сергій Болвінов.

Детективи слідчого управління під час розслідування отримали дані, за якими змогли знайти його – Володимир весь цей час ховався у Лозовій. Йому повідомили про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

За інформацією Сергія Болвінова, батьки Володимира також співпрацювали з окупантами і наразі перебувають під слідством.

“Мати була завідуюча культури та директор школи при росіянах, а батько вів з ними бізнес. В них підозри за ч. 3 та ч. 4 ст. 111-1 відповідно.”, – розповів правоохоронець.

Слідство вирішує питання про обрання “главе Бригадировского сельсовета” запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, повідомили у прокуратурі області.

Як повідомляв Харків Times, у Куп’янську співробітники СБУ затримали колишнього поліцейського, який під час російської окупації міста зрадив присязі і добровільно вступив до лав утвореного ворогом “правоохоронного органу”. Після звільнення міста зрадник не втік з рашистами, а переховувався на горищі приватного будинку, де і був затриманий спецпризначенцями.