У Харкові за крадіжки судитимуть чотирьох залізничників

Фото: Харків Times

У Харкові судитимуть чотирьох залізничників, які організували схему викрадання дизпалива на фейкових перевезеннях. Своїми діями вони спричинили Укрзалізниці матеріальну шкоду на суму майже 110 тис. гривень.

Про це Харків Times повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, “схему” викрадання дизпалива у 2020 році організував службовець виробничого підрозділу «Локомотивне депо «Основа» регіональної філії «Південна залізниця». «Схема» ділка полягала в тому, щоб створити уявність використання пального при перевезенні вантажів задля подальшої імітації законності списання палива.

Розуміючи, що один не впорається, він залучив до злочинної діяльності трьох водіїв цього ж виробничого підрозділу.

Водії отримували за подорожніми листами на складі Укрзалізниці талони на отримання на АЗС дизельного пального для робочих поїздок.

“Насправді ж пальне вони по маршрутах не використовували, а звертали на свою користь. З метою приховування злочину службовець разом з водіями складав фіктивні офіційні документи на неіснуючі поїздки автотранспортом Основ’янської автоколони структурного підрозділу «Харківська автобаза» РФ «Південна залізниця» АТ «Українська залізниця», на підставі яких водії отримували талони на дизельне пальне.”, – розповіли в прокуратурі.

Слідство встановило 36 епізодів злочинної діяльності ділків. Своїми діями вони спричинили Укрзалізниці матеріальну шкоду на суму майже 110 тис. гривень.

Організатора “схеми” судитимуть за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем за попередньою змовою групою осіб та за фактом службового підроблення (ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Троє його спільників обвинувачуються у пособництві вказаним злочинам (ч. 5 ст. 27 ст. 191, ч. 3,ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 366 КК України).

Справу розглядатимуть у Ленінському районному суді м. Харкова.

Як повідомляв Харків Times СБУ попередила у Харківській області державні збитки під час тендерних закупівель Укрзалізниці.