Російські С-300 пошкодили будинки та пожежну частину у Великому Бурлуку (фото)

17 березня близько 22:55 російські окупанти нанесли ракетний удару по смт Великий Бурлук Куп’янського району Харківської області. Внаслідок обстрілу було пошкоджено житлові будинки, господарські споруди, автомобілі та об’єкти цивільної інфраструктури.

Про це  Харків Times повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією правоохоронців, мирні мешканці від ракетного удару не постраждали. Слідчі попередньо встановили, що ворог обстріляв селище двома ракетами С-300. Розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За інформацією голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, Одна з ракет влучила у подвір’я житлового будинку.

“Пошкоджено щонайменше 20 сусідніх будинків та господарські споруди. Друга ракета вдарила у землю на території Великобурлуцького райвідділу поліції, пошкоджено також пожежно-рятувальну частину, 6 приватних автомобілів та сусідні житлові будинки.”, – розповів очільник області.

Протягом 17 березня рашисти окрім ракет гатили по мирним містам та селам Харківщини з артилерії, мінометів та крупнокаліберних кулеметів. Під ворожим вогнем, за інформацією голови ХОВА, перебували Стрілеча, Стариця, Вовчанськ, Дворічна, Великий Бурлук, Гряниківка, Червона Зоря.

Як повідомляв Харків Times15 березня, близько 10:30, росіяни вдарили по Харкову ракетою С-300, попередньо, з території сусідньої бєлгородської області рф.

16 березня під вогнем окупантів були Вовчанськ, Куп’янськ, Стрілеча, Огірцеве, Шевченкове, Гряниківка.