У Довгенькому на ворожій “Пелюстці” підірвався чоловік

Фото: ДСНС у Харківській області

17 березня в селі Довгеньке Ізюмського району Харківської області на російській міні “Пелюстка” підірвався 62-річний мирний мешканець.

Про це Харків Times повідомили в обласному Управлінні ДСНС.

За інформацією рятувальників, чоловік наступив на ворожу міну на власному подвір’ї. В результаті вибуху у чоловіка – травматична ампутація стопи.

Загалом 17 березня в Ізюмському районі на ворожих мінах підірвалися людини. Крім жителя Довгенького внаслідок вибуху “Пелюстки” травмувалася 66-річна жінка.

У ДСНС попереджають, що “Пелюстка” – надзвичайно небезпечна протипіхотна міна натискної дії. Для того, щоб вона здетонувала, необхідно невеликі зусилля – від кількох кілограм.

“Ця міна призначена щоб калічити людей. Вона гарантовано відриває стопу”, – розповіли рятувальники.

Зазвичай “Пелюстка” зеленого або оливкового кольору, що дуже ускладнює її виявлення.

Це вибухонебезпечний предмет, який не вилучається, а знищується саперами на місці виявлення.

Рятувальники вкотре закликають мешканців області бути вкрай обережними і уважними. Та у жодному разі не торкатися підозрілих предметів. І в ніякому разі не відвідувати ліси, лісосмуги, поля, пойми річок та інші відкриті простори, особливо ті, де точилися бої, або які перебували під ворожою окупацією. Ці території сильно забруднені вибухонебезпечними предметами, боєприпасами, що не розірвались, протипіхотними і протитанковими мінами.

Як повідомляв Харків Times, 17 березня в лісі неподалік від Ізюму Харківської області 66-річна місцева мешканка підірвалася на протипіхотній міні «пелюстка».