Контррозвідка викрила колаборанта з Балаклійської громади

Фото: Харківська обласна прокуратура.

Слідчі повідомили про підозру у колабораціонізмі 56-річному чоловіку, який під час окупації заради власного збагачення очолив «Балаклійське хлібоприймальне підприємство».

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБУ області Владислав Абдула.

За даними слідства, чоловік з початку повномасштабного вторгнення перейшов на бік ворога і відкрито підтримував збройну агресію рф проти України. Він постійно контактував з представниками окупаційної адміністрації і згодом незаконно обійняв посаду виконуючого обов’язки директора «Балаклійського хлібоприймального підприємства».

Перебуваючи на цій «посаді», колаборант отримав дозволи на ведення підприємницької діяльності задля власного збагачення.

“”Керівник” підприємства впроваджував ведення господарської діяльності у повній взаємодії з «посадовцями» країни-агресора. Зокрема він приймав участь в нарадах окупаційної адміністрації м. Балаклія, на яких отримував вказівки щодо подальшого провадження господарської діяльності підприємства, отримував гуманітарну допомогу в якості заробітної плати працівникам підприємства, а також звертався до начальника окупаційної міліції, щоб отримати пропуски на кожного працівника для вільного переміщення, незважаючи на комендантську годину.”, – розповів Владислав Абдула.

За інформацією прокуратури області, очільник» підприємства укладав так звані договори «складского хранения зерна», відповідно до яких приймав на зберігання від інших осіб сільськогосподарську продукцію — зерно.

Ворожого поплічника викрили під час стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківської області. Ним вяивився 56-річний мешканець с. Вербівка Балалкійської громади, повідомили у Нацполіції області.

Слідчі повідомили йому про підозру за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) КК України. За такий злочин передбачене покарання у вигляді штрафу до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 тис грн) або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв  Харків Times, СБУ підозрює у співпраці з ворогом майстра АТ “Укргазвидобування”.