У КП “Харківводоканал” розповіли про якість води у мережі

Фото: КП "Харківводоканал"

Фахівці лабораторії санітарно-епідеміологічного контролю КП «Харківводоканал» щоденно досліджують понад 40 проб води, яка подається до будинків харків’ян. При відключенні електроенергії лабораторія продовжує працювати, використовуючи генератор.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі підприємства з посиланням на начальника лабораторії санітарно-епідеміологічного контролю за якістю води КП «Харківводоканал» Андрія Стародубова.

За його словами, згідно з щоденними результатами досліджень лабораторії «Харківводоканалу» якість водопровідної води, яка подається до будинків харків’ян, відповідає всім санітарно-гігієнічним нормам.

«Ми щоденно здійснюємо контроль якості водопровідної води на всіх контрольних точках відбору. Проби беруться в накопичувальних резервуарах чистої води, насосних і водопровідних станціях, водорозбірних колонках, аналізується вся водопровідна мережа, по якій вода надходить нашим споживачам, які проживають у багатоповерхових будинках і приватному секторі. Щодня відбувається відбір понад 40 проб води», – підкреслив Андрій Стародубов.

Як повідомляв  Харків Times, у тарифах КП «Харківводоканал» відбулися зміни: тепер у квитанціях зазначена оплата за чотири складових. Містянам, що виїжджали з міста, доведеться оплатити частину нарахувань.