Фахівці стабілізували роботу енергосистеми Харківщини

Зранку 14 березня в Харкові та області діяли аварійні позапланові відключення електрики. Однак енергетикам вдалося стабілізувати ситуацію, і після 13:00 всі обмеження скасовані.

Про це Харків Times довідався з коментаря голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

«Ми зазнали досить серйозних руйнувань внаслідок російської ракетної атаки 9 березня. Наразі енергетики вже стабілізували ситуацію. Сьогодні зранку ще були аварійні позапланові відключення для того, щоб унормувати електропостачання, оскільки там були перебої напруги у системі. Наразі місто Харків та область – зі стабільним електропостачанням», – розповів очільник області.

Стабілізація напруги в мережі дає надію, що від завтра, 15 березня, як планувалось, в Харкові почне працювати наземний електротранспорт.

Як повідомляв Харків Times , у Харкові метро та наземний електротранспорт зупинили роботу 9 березня після ракетної атаки росіян по об’єктам критичної інфраструктури України. По Харкову та Харківщині вдарили близько 15 ракет. В місті було відсутнє світло, припинилося постачання води й тепла.

Метро з запустили 12 березня. Але два дня поспіль метрополітен тимчасово призупняв перевезення пасажирів.

Наземний електротранпсорт не працює вже шість діб. Влада Харкова назвала орієнтовну дату запуску трамваїв та тролейбусів після ракетної атаки окупантів 9 березня.