Поліція викрила депутатку, яка співпрацювала з ворогом у смт Шевченкове

Слідчі повідомили про підозру у колабораціонізмі депутатці Шевченківської селищної ради Харківської області.

Про це Харків Times повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, під час окупації смт Шевченкове жінка стала співпрацювати з представниками зс рф та добровільно обійняла посаду «и. о. помощника начальника управления (сельского) Шевченковского территориального управления ВГА Купянского района Харьковской области».

“Колаборантка займалась складанням списків місцевих мешканців, зокрема для отримання ними грошових виплат від рф, надавала консультації з соціальних питань і організовувала видачу так званої «гуманітарної допомоги» від рф. Крім того, підозрювана закликала працівників навчальних закладів співпрацювати з окупаційною адміністрацією.”, – розповіли в прокуратурі.

Діяльнсть пособниці окупантів слідчі кваліфікували дії  ч. 2 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність). Покарання за такий злочин передбачає права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

За інформацією начальника слідчого управління ГУ Нацполіції Харківської області Сергія Болвінова, підозрювану звати Надія, їй 62 роки.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові судитимуть 66-річну Валентину Кобелєву, депутатку від забороненої партії “Опозиційна платформа – за життя”, яка на початку широкомасштабної війни добровільно підтримала здачу Куп’янська окупантам.