У Харкові судитимуть депутатку від ОПЗЖ, яка підтримала здачу Куп’янська росіянам

У Харкові судитимуть депутатку від забороненої партії “Опозиційна платформа – за життя”, яка на початку широкомасштабної війни добровільно підтримала здачу Куп’янська окупантам.

Про це Харків Times повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

“У кінці лютого 2022 року жінка взяла участь в позачерговому засіданні Куп’янської міської ради, в якому підтримала рішення про сприяння російським військам в здійсненні окупації м. Куп’янська шляхом надання гарантій бездіяльності місцевої влади в питанні організації оборони міста.”, – розповіли в прокуратурі.

Окрім цього депутатка допомагала рашистам із поселенням у приміщеннях комунальних підприємств, а також забезпечила їх продуктами харчування і спецтехнікою для будівництва фортифікаційних споруд.

Жінка, будучи власницею стоматологічної клініки у Куп’янську, у серпні минулого року подала заяву до так званої «Налоговой службы Харьковской области». Тим самим вона добровільно згодилася  сплачувати ворогу податок на прибуток.

Депутатку судитимуть за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України) та за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

В очікуванні суду обвинувачена перебуває під вартою. Справу розглядатимуть у Київському районному суді м. Харкова.

За інформацією Харків Times, обвинувачена – 66-річна Валентина Кобелєва, власниця стоматологічної клініки “Аркада”. Її неодноразово обирали депутатом Куп’янської міськради від проросійських партій – від Партії регіонів та від ОПЗЖ.

Як повідомляв Харків Timesправоохоронці встановили депутата-зрадника з Куп’янська, який добровільно працював на ворогів і за їх пропозицією обійняв посаду «заступника голови» окупаційної адміністрації.