У Харкові за держзраду судитимуть екс-поліцейського з смт Шевченкове

Ілюстративне фото

У Харкові судитимуть колишнього поліцейського, який зрадив присязі і добровільно почав працювати у створеному рашистами каральному органі у смт Шевченкове Куп’янського району. Зраднику загрожує довічне позбавлення волі.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, до широкомасштабного вторгнення зрадник обіймав посаду інспектора сектору реагування патрульної поліції відділу поліцейської діяльності № 1 Куп’янського районного відділу поліції.

Після окупації селища він почав робити кар’єру у псевдоправоохоронному органі, створеному окупантами. Спочатку був черговим у відділку, розглядав заяви та повідомлення про злочини.

У липні зрадник отримав “підвищення” – добровільно обійняв посаду «и. о. старшего участкового инспектора полиции отдела участковых инспекторов полиции» у так званому «Управлении внутренних дел ВГА Харьковской области».

“Згодом він отримав від окупантів нову посаду та став «старшим участковым уполномоченного полиции группы уполномоченных полиции Пункта полиции № 2 (дислокация пгт Шевченково)». За свою «віддану» роботу на ворога колишній правоохоронець отримував 50 тисяч російських рублів щомісячно.”, – розповіли в прокуратурі.

Експравоохоронця звинувачують у державній зраді вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Зрадника судитимуть заочно, оскільки він втік на території рф разом з окупантами. Справу розглядатимуть у Ленінському районному суді м. Харкова.

Як повідомляв Харків Times, Офіс генерального прокурора України повідомив про підозру у колаборційній діяльності 43-річному В’ячеславу Артюхову, який очолив так звану “народну міліцію” у селищі Шевченкове Харківської області.