Окупанти вдарили ракетами по Чугуєву: серед поранених 13-річний хлопчик

Фото: Нацполіція Харківської області

Вранці 1 березня російські окупанти вдарили по місту Чугуїв Харківської області. Було зафіксовано три “прильоти”.

Про це Харків Times довідався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

“Сьогодні зранку окупанти обстрілювали Чугуїв. Зафіксовано три «прильоти» по місту. Пошкоджено багатоквартирний будинок.”, – повідомив очільник області.

За його інформацією, внаслідок обстрілу міста поранення зазнали чоловік 52 років та 13-річний хлопчик.

“Чоловік госпіталізований з осколковими пораненнями. Хлопчик має незначні ушкодження, отримав медичну допомогу на місці та не потребував госпіталізації.”, – розповів Олег Синєгубов.

У пошкодженій через обстріл п’ятиповерхівці сталася пожежа у квартирі на другому поверсі, повідомили у ДСНС області. Пожежу, площа якої склала близько 20 кв.м., рятувальники загасили о 8:35. Також внаслідок обстрілу постраждала будівля котельної.

За попередніми висновками слідчих, які оглянули місця обстрілів, рашисти вдарили по мирному місту ракетами С-300. Розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Напередодні, 28 лютого, російські окупанти також тероризували обстрілами мирних мешканців Харківської області. У Куп’янську внаслідок вчорашнього ранкового обстрілу пошкоджено 2 житлові будинки, приміщення дитячого садка та пожежно-рятувальна частина ДСНС. Під обстрілом також був Міський парк культури та відпочинку, де, на жаль, від поранень загинув чоловік.

У Вовчанську Чугуївського району ворожими обстрілами пошкоджено багатоквартирний житловий будинок.

За минулу добу піротехніки ДСНС знешкодили 16 вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляв Харків Times, 28 лютого у Куп’янську російський снаряд вбив 63-річного чоловіка.