Ексвійськовослужбовця ЗСУ судитимуть за колабораціонізм на Харківщині

Фото: Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього військовослужбовця Збройних сил України за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодекса).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил.

Слідство встановило, що чоловік у червні 2022 року добровільно погодився обійняти посаду у «Балаклійському відділенні народної міліції», створеному на тимчасово окупованій території Балаклії Харківської області.

«На нього було покладено обов’язки щодо охорони аптек на тимчасово захопленій території, проведення оглядів місця події, вилучення наркотичних засобів, зброї, складання протоколів пояснень, опечатування речових доказів та передача їх до так званої «військової комендатури міста Балаклія», – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування здійснювалося Слідчим відділом Управління Службі безпеки України в Харківській області.

Як повідомляв Харків Times, співробітники СБУ затримали депутата Куп’янської районної ради, який під час тимчасової окупації наказав переобладнати місцеві лікарні під військові госпіталі рашистів.