У Харкові судитимуть 21-річного хлопця, який викрадав лічильники з підвалів багатоповерхівок

Фото: Фокус

21-річному харків’янину, який викрадав лічильники теплової енергії з підвалів багатоповерхівок міста, загрожує до восьми років позбавлення волі.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, чоловік скоював крадіжки у вересні-жовтні минулого року, напередодні опалювального сезону.

“З підвальних приміщень житлових будинків він викрадав лічильники теплової енергії та вимірювачі тиску води, тим самим піддав ризику залишити велику кількість мешканців без тепла в осінньо-зимовий період. Після цього він розбирав викрадене на частини та здавав як металобрухт.”, – розповіли в прокуратурі.

Слідчі встановили 30 крадіжок, до яких причетний юнак. Експерти нарахували, що крадій заподіяв збитків на суму понад 120 тисяч гривень.

Судитимуть 21-річного харків‘янина за фактом крадіжки, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 КК України). Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Справу розглядатимуть у Комінтернівському районному суді м. Харкова.

Як повідомляв Харків Times, поліцейські викрили та затримали трьох мешканців Харківської області, які викрали кілька автомобілів «ВАЗ-2121» у різних районах Харкова та області. Вік викрадачів — від 20 до 22 років.