Апеляція ВАКС залишила без змін покарання для екс-менеджерів «Харківобленерго» і «Харківводоканал»

27 лютого 2023 року Апеляційна палата ВАКС залишила без змін вирок колишньому заступнику начальника фінансового управління ВАТ «Харківобленерго» Віталію Телегіну і колишньому першому заступнику генерального директора КП «Харківводоканал» Роману Білику. За зловживання службовим становищем Телегіна було засуджено до п’яти років позбавлення волі, Білик отримав на рік менший термін.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

“27 лютого 2023 року Апеляційна палата ВАКС залишила без змін вирок суду першої інстанції від 06.08.2021 заступнику начальника фінансового управління АК «Харківобленерго» В. Тєлєгіну та першому заступнику генерального директора КП «Харківводоканал» Р. Білику, які всупереч інтересам служби з метою отримання неправомірної вигоди третьою особою, в порушення вимог чинного законодавства уклали трьохсторонній договір переуступки права вимоги, внаслідок чого інтересам підприємства спричинено збитки на суму понад 19,6 млн гривень.”, – розповіли в САП.

Заслухавши доводи сторін, суд апеляційної інстанції підтримав позицію прокурора САП та відмовив у задоволенні апеляційної скарги сторони захисту.

Таким чином, ВАКС та Апеляційна палата ВАКС визнали вказаних осіб винуватими у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України. За вироком суду їм призначено покарання у вигляді 5 та 4 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох та двох років, зі штрафом 17 000 грн.

Рішення Апеляційної палати ВАКС набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржене до Верховного Суду.

Як повідомляв Харків Times, 6 серпня Вищий антикорупційний суд завершив розгляд справи і виніс вирок у вигляді позбавлення волі колишньому заступнику начальника фінансового управління ВАТ «Харківобленерго» Віталію Телегіну і колишньому першому заступнику генерального директора КП «Харківводоканал» Роману Білику.