За рік війни росіяни пошкодили понад 5 тисяч будівель у Харкові

Фото: Сергій Бобок/Харків Times

З початку широкомасштабного вторгнення у Харкові внаслідок російських обстрілів за рік повномасштабного вторгнення різні ступені пошкоджень отримали понад п’ять тисяч будівель.

Про це Харків Times повідомили у Харківськійміськраді з посиланням на коментар мера міста Ігоря Терехова в ефірі національного телемарафону 26 лютого.

За його словами, зараз Харків обстрілюють переважно модернізованими ракетами С-300. Але, незважаючи на постійні сигнали тривоги, робота над відновленням міської інфраструктури триває. Так, торік було відремонтовано близько 135 будинків, 66 з яких були дуже пошкоджені.

«Ми не зупиняємося – реконструюємо, відновлюємо. Це стосується всіх районів Харкова, у тому числі найбільш постраждалої Північної Салтівки», – наголосив Ігор Терехов.

Він також повідомив, що міська влада з метою отримання фінансового ресурсу для відбудови Харкова веде переговори зі Світовим банком, Європейським інвестиційним банком та Європейським банком реконструкції та розвитку. Крім того, за словами Ігоря терехова, надати фінансову допомогу готові міжнародні партнери Харкова.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові не підлягають відновленню 500 зруйнованих через війну будинків. Влада Харкова має намір збудувати два нові мікрорайони для містян, які втратили житло через російські обстріли.