Суд відправив під варту зрадника, який селив окупантів на дачах під Харковом

Фото: Харківська обласна прокуратура

Суддя Харківського районного суду Харківської області обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави строком на 60 діб 58-річному голові правління садового товариства, який активно допомагав російським загарбникам.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, під час окупації с. Глибоке Харківського району поплічник окупантів передав ворогам для розміщення два будинки садового товариства.

“І на цьому прихильність чоловіка до ворожих військ не закінчилась. Окупанти розказали йому, що в них зламався бензовоз і вони не можуть підвозити паливо до лінії фронту. Підозрюваний допоміг російським військовим та передав їм причіп та бочки, що використовувались всіма мешканцями садового товариства для зберігання питної води.”, – розповіли в прокуратурі.

Після звільнення села слідчі повідомили голові правління садового товариства за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

За рішення Харківського суду з 23 лютого під час досудового розслідування підозрюваний перебуватиме під вартою.

Як повідомляв Харків Times, у Куп’янську затримали окупаційного “криміналіста”, який фабрикував справи на воїнів АТО.