У Куп’янську затримали окупаційного “криміналіста”, який фабрикував справи на воїнів АТО

Фото: Udm-Info

СБУ затримала колаборанта, який під час окупації Куп’янська влаштувався «експертом» до мвд рф і фабрикував справи проти українців.

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБУ області Владислав Абдула.

За інформацією слідства, затриманий – мешканець Куп’янська. Під час окупації міста він добровільно пішов на співпрацю з ворогом і влаштувався до створеного агресором «управління внутрішніх справ». Там його призначили «експертом» у складі «експертно-криміналістичного відділення» окупаційного органу.

“На цій посаді він брав участь у фабрикуванні справ проти учасників руху опору в регіоні. Для цього використовував «підкинуті» потерпілим «речові докази» для оформлення необхідних рашистам «експертних висновків». За це колаборант щомісячно одержував «зарплату» у російських рублях.”, – розповів Владислав Абдула.

Після звільнення міста зловмисник переховувався від правосуддя в одному з місцевих приватних будинків. Втім, співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали.

Слідчі повідомили затриманому про підозру за ч. 7 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність). Зловмиснику загрожує покарання до 15 років ув’язнення.

Суд обрав підозрюваному міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Харків Times, контррозвідка Служби безпеки України встановила причетність до вчинення воєнного злочину одного з ватажків так званої “Народної міліції ДНР”, який згодом став заступником голови військово-цивільної адміністрації рашистів в місті Куп’янську.