В лікарні помер пранений під Бахмутом захисник з Валківської громади

24 лютого в Олександрійській клінічній лікарні м. Києва від тяжких поранень помер 50-річний Олександр Співак, Захисник України з Валківської громади Харківської області.

Про це Харків Times довідався з повідомлення Валківської міської ради.

Олександр народився 27 травня 1972 року у Валках. Навчався у Валківській 8-річній школі. Потім на газозварника – в Мерефі. Олександра Васильовича цінували як вправного майстра, який вмів грамотно і професійно зробити всі необхідні розрахунки, відповідально ставився до своєї роботи, згадують у міськраді.

Родичі і друзі шанували Олександра за добре серце і щиру вдачу. Разом із цивільною дружиною Співак прожив понад 20 років у Гонтовому Яру Валківської громади.

З перших днів масштабного війни Олександр Співак разом з іншими односельцями став на захист безпеки і громадського порядку, долучившись до патрульної дружини.

“Чоловік весь час непокоївся про молодшого сина Олександра, який після строкової служби продовжив її за контрактом, і пішов служити з першого дня повномасштабної війни. Олександр казав: “Маю бути там, де мій син”, — розповідають у Валківській міськраді.

Чоловік записався до лав ЗСУ сьомого березня 2022 року. Служив кулеметником 209 спеціалізованого батальйону.

26 січня в боях під Бахмутом отримав важке поранення. За життя Олександра майже місяць боролися лікарі в Дніпрі, а потім у Києві, але врятувати його не змогли.

Як повідомляв  Харків Times, сьогодні, 26 лютого, у місті Первомайський Харківської області простяться з загиблим Захисником України 33-річним Олексієм Азаренковим. Воїн добровільно пішов до лав ЗСУ навесні 2022 року і загинув під Бахмутом.