До 12 років в’язниці загрожує “директорці” окупаційної “Почты Изюма”

Фото: Владислав Абдула/Facebook

Правоохоронці затримали та повідомили про підозру у колабораціонізмі 42-річний жінці, яка під час окупації міста добровільно очолила так звану “Почту Изюма”. Колаборантка активно поширювала пропагандистські видання рашистів: «Изюмський телеграфъ», «Харьков Z» та «Красная звезда»

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБУ області Владислав Абдула.

За оперативною інформацією до широкомасштабної війни, жінка працювала в одному з відділень “Укрпошти” в м. Ізюмі. На початку червня 2022 року вона погодилася на пропозицію гауляйтера Ізюмського району очолити комунальне підприємство окупантів – так зване КП “Почта Изюма”, створене на захопленій матеріально-технічній базі “Укрпошти”.

“З червня до вересня колаборантка одержувала в окупаційній адміністрації пачки пропагандистських газет рашистів: «Изюмський телеграфъ», «Харьков Z» та «Красная звезда», та організовувала їх поширення серед населення Ізюмського району через мережу поштових відділень.”, – розповів Владислав Абдула.

За даними слідства, ці газети містили брехливу російську пропаганду, що нібито рф та її збройні сили не є ворогом України, що неначе рашисти з турботою ставляться до жителів окупованих територій та надають їм усіляку допомогу. Матеріали цих газет пропагували легітимність окупаційної влади, заперечували збройну агресію рф проти України, нав`язували читачам негативне ставлення до України.

Крім цього, новоспечена “начальниця” агітувала своїх колишніх колег з “Укрпошти” оформлюватися на роботу до поштового підприємства окупантів.

Співробітники СБУ затримали ворожу поплічницю у м. Ізюмі під час стабілізаційних заходів.

Жінці повідомлено про підозру за ч. 6 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність у формі здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією). Наразі їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За такий злочин їй загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років.

Як повідомляв Харків TimesСБУ повідомила про підозру у колабораціонізмі 59-річному харків’янину, який добровільно очолив окупаційну адміністрацію смт Борова Харківської області. Цей зрадник став відомим у 2010 році завдяки своїй участі у програмі “Україна має талант”, де показував дивакуваті трюки, заштовхуючи цвяхи до свого носа.