Податківиці з Куп’янська загрожує довічне ув’язнення за співпрацю з окупантами

У Харкові судитимуть інспектора податкової служби, яка під час російської окупації Куп’янська добровільно співпрацювала з ворогом. Жінка доклала чимало зусиль, щоб на захопленій території витіснялася з обігу українська гривня і створювалася рубльова зона.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, до повномасштабної війни рф проти України жінка обіймала посаду головної державної інспекторки Куп‘янського відділу ГУ ДПС у Харківській області.

Після захоплення міста армійцями рф добровільно пішла працювати до створеної окупантами «Податкової служби Харківської області».

“Жінка проводила незаконне адміністрування платежів з мешканців тимчасово окупованої території Харківської області. Саме завдяки її «відданій» роботі ворогам до окупаційного бюджету надходили російські рублі. Крім того, податківиця їздила до населених пунктів Куп‘янського району та агітувала своїх колег співпрацювати з окупантами для зміцнення російської влади на Харківщині.”, – розповіли в прокуратурі.

Після звільнення міста зрадниця не втекла з рашистами. У жовтні 2022 року її затримали у м. Куп‘янськ. Наразі обвинувачена перебуває під вартою. ЇЇ судитимуть фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). За такий злочин передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років або довічне ув’язнення, а також конфіскація майна.

Справу розглядатимуть у Ленінському районному суді м. Харкова.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці затримали підозрювану у держзраді головного державного інспектора Куп’янського відділу податків і зборів Головного управління Державної податкової служби у Харківській області. Жінка, яка співпрацювала з окупантами, після звільнення міста намагалася переховуватися: позбулася мобільного телефону та припинила спілкування з рідними