“Кримінальний авторитет” разом з подільником вибивали неіснуючі борги у мешканців Лозівщини

Иллюстративное фото: informator.zp.ua

Правоохоронці затримали 55-річного, раніше неодноразово судимого чоловіка, який «вибивав» неіснуючі борги у мешканців Лозівського району Харківської області. Зловмисник діяв під “прикриттям” кримінального авторитета.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, у 2021 році рецидивіст звернувся за допомогою до «кримінального авторитета», який встановив злочинний вплив у Лозівському районі — збирав «данину» з підприємців та вимагав неіснуючі борги у місцевих мешканців.

“Підозрюваний попрохав «авторитета» посприяти вирішенню особистих питань — «вибити борги» у інших осіб за начебто невиконання ними попередніх домовленостей щодо торгівлі автомобілями. Аби «переконати» своїх жертв віддати гроші, зловмисники погрожували їм насильством. Щоб уникнути фізичної розправи, один з потерпілих погодився на умови зловмисників та «заплатив» їм, інший чоловік передав власний автомобіль «ВАЗ-21099»”, – розповіли подробиці у прокуратурі.

Затриманому повідомили про підозру у за фактом звернення до особи щодо застосування нею злочинного впливу (ч. 1 ст. 255-3 КК України). Санкція статі передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років з конфіскацією майна або без такої.

Стосовно «кримінального авторитета» до суду раніше було направлено обвинувальний акт за фактом поширення злочинного впливу (ч. 1 ст. 255-1 КК України). Йому загрожує до десяти років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, у Харківській області судитимуть 43-річного чоловіка, який вимагав у підприємця 10 тисяч доларів неіснуючого боргу.