ДБР ідентифікувало 46 окупантів, які обстрілювали Харків

Фото: dbr.gov.ua

Працівники ДБР знайшли сховані російські документи, за якими вдалося ідентифікувати російських артилеристів, що обстрілювали Харків з далекобійної артилерії.

Про це Харків Times довідався з повідомлення ДБР.

За оперативною інформацією, схованка з таємною документацією 138 мотострілецької бригади зс рф знаходилася в одному з будинків, де був штаб російських військових.

Документи вказують, що саме цей підрозділ на початку вторгнення був перекинутий з полігону Курської області для просування на Харків.

“Військовослужбовці цієї бригади, половина з яких строковики, у червні-серпні 2022 року розстрілювали Харків, зокрема житловий масив Північної Салтівки у Київському районі. Для обстрілів використовувалися системи залпового вогню «Град», 152-мм самохідні установки «Акація» та інша далекобійна артилерія.”, – розповіли у ДБР.

Завдяки знайденим документам вдалося повністю ідентифікувати 46 військовослужбовців 138 мотострілецької бригади зс рф, номери зброї, яка за ними була закріплена, рапорти та багато іншої, корисної для слідства інформації.

Документи було знайдено під час проведення стабілізаційних заходів на звільнених територіях Харківської області. В подальшому всю знайдену документацію ДБР передасть до СБУ для подальшого вивчення.

Як повідомляв Харків Times, суд визнав двох військовослужбовців рф, що обстрілювали Харківську область, винними у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК) та призначив їм покарання у вигляді 11 років 6 місяців позбавлення волі.

Фото: dbr.gov.ua