Рада позбавила повноважень харківського нардепа

6 лютого Верховна Рада підтримала дострокове припинення повноважень народного депутата України з Харкова Ігоря Абрамовича. “За” проголосували 317 нардепів.

Про це Харків Times довідався з повідомлення депутата від “Голосу” Ярослава Железняка.

Голосів проти та тих, хто утримався, не було. 34 нардепи не голосували за рішення про дострокове припинення повноважень Абрамовича.

За інформацією голови фракції «Слуга народу» Давида Арахамії, Абрамович написав заяву про дострокове припинення повноважень та сьогодні, 6 лютого, подав до ВР.

Ігор Абрамович був обраний до українського парламенту у 2019 році від партії “Опозиційна платформа – За життя” (№14 у партійному списку). Був заступником голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

У 2020 році став одним із ініціаторів подання до Конституційного Суду щодо відповідності Конституції низки положень антикорупційного законодавства. 28 жовтня КСУ оприлюднив скандальне рішення, згідно з яким скасовується відповідальність за недостовірне декларування та саме електронне декларування. Через рішення КСУ всі справи щодо недостовірного декларування мали бути закриті.

За інформацією Чесно у 2021 році Ігор Абрамович був відсутній на 57% засідань комітету. Крім того, Абрамович пропустив 108 голосувань (80,6%) на пленарних засіданнях парламенту в листопаді.

Незадовго перед повномасштабним вторгненням росії виїхав з України, після чого не брав участі в жодному засіданні парламенту. За інформацією журналістів “Схем”, ймовірно, перебуває у Франції – його позашляховик був зафіксований декілька разів протягом квітня на Лазуровому узбережжі в околицях Ніцци.

У 2022 році вийшов з фракції “ОПЗЖ” та створив у парламенті групу “Відновлення України”, до складу якої увійшли і інші його колеги з фракції.

38-річний Абрамович увійшов до переліку 25 найзаможніших депутатів України IX скликання. За інформацією ЛБ, 2019 року задекларував 88 млн грн готівки.

Як повідомляв Харків Times, 20 червня Восьмий апеляційний адмінсуд Львова заборонив діяльність політичної партії «Опозиційна платформа – За життя».