В Боровій ексгумували ще одне тіло з розстріляної окупантами автоколони

Правоохоронці встановлюють особу жінки, яка загинула через здійснений російськими окупантами розстріл цивільної автоколони у смт. Борова Харківської області. 1 лютого криміналісти ексгумували тіло загиблої, щоб направити на експертне дослідження.

Про це Харків Times повідомили у Нацполіції області та Харківській обласній прокуратурі.

Заступник начальника слідчого управління ГУНП в Харківської області Дмитро Сойма нагадав, що рашисти відкрили вогонь по мікроавтобусам з цивільними у перший день окупації селища – 14 квітня 2022 року.

“Колона перетинала перехрестя в смт Борова Харківської області. Попереду з’явилася ворожа колона збройних сил російської федерації. Перші цивільні машини встигли перетнути перехрестя, а ті, хто були в кінці, два мікроавтобуси, були розстріляні військовими рф.”, – розповів Дмитро Сойма.

За оперативною інформацією, внаслідок обстрілу жінка отримала поранення. Рятувальники встигли довезти постраждалу до місцевої лікарні, де вона померла. Жінку поховали на території медичного закладу.

Слідчі дії проводились в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни).

Станом на 2 лютого слідство встановило, що внаслідок обстрілу загинули дев’ять людей. Правоохоронці встановили місця поховання та ексгумували тіла сімох жертв. Ще двох загиблих поховали родичі на окупованій території Луганщини.

Як повідомляв Харків Times, у селищі Борова Харківської області російські окупанти розстріляли з крупнокаліберних кулеметів автоколону з цивільними.