На Куп’янщині через російські обстріли постраждала жінка та рятувальник

Фото: Нацполіція Харківської області

2 лютого у Куп’янському районі Харківської області через російські обстріли отримали поранення працівник ДСНС та 67-річна жінка.

Про це Харків Times довідався з повідомлення голови Харківської ОВА Олега Синєгубова.

За його словами, вранці 2 лютого рашисти знов обстріляли Куп’янськ та Куп’янський район.

“Сьогодні близько 7:00 ранку окупанти знову обстріляли Куп’янськ. Поранена жінка 67 років. У с. Кругляківка Куп’янського району, внаслідок ранкового обстрілу поранення зазнав 46-річний співробітник ДСНС.”, – розповів очільник області.

У смт Козача Лопань ранковим ударом окупантів було пошкоджено будівлю селищної ради. За попередньою інформацією, люди внаслідок цього обстрілу не постраждали.

Протягом 1 лютого вороги обстрілювали: Куп’янськ, Вовчанськ, Стрілечу, Дворічну, Старицю, Огірцеве та інші населені пункти Куп’янського, Чугуївського та Харківського районів. Під вогнем була переважно приватна житлова забудова. Багато будинків пошкоджено, вибиті вікна, зруйновані господарчі споруди.

Через обстріли рашистів виникли дві пожежі в Харківському та Чугуївському районах області, повідомили у ДСНС області.

Близько 10:30 у Вовчанську через ворожий обстріл загорілася двоповерхова будівля. Площа пожежі склала близько 70 кв.м.

“Рятувальники 47-ї ДПРЧ приступили до гасіння вогню та об 11:28 локалізували його. Проте через повторні обстріли вимушені були повернутися до місця дислокації. О 15:08 роботи з пожежогасіння були продовжені. Ліквідація пожежі відбулась о 15:40”, – розповіли у ДСНС.

Під час обстрілу та пожежі люди не постраждали.

Друга пожежа, спричинена ворогом, трапилась о 00:37 у прикордонному селищі Козача Лопань Дергачівської громади. Там горів дах та перекриття приватного будинку на площі 80 кв.м. Рятувальники 63-го ДПРП ліквідували пожежу о 01:51. Постраждалих також не зафіксовано.

Піротехніки ДСНС протягом доби вилучили та знешкодили 23 вибухонебезпечних предмета.

Мешканцям міст Куп’янська та Ізюма рятувальники доставили 14 тонн питної води.

Як повідомляв  Харків Times, 1 лютого у Куп’янському районі Харківської області російськими обстрілами було поранено двох чоловіків. Окрім цього було пошкоджено житловий будинок, газопровід та приватні автомобілі.