Окупанти обстрілювали Куп’янщину з РСЗВ та ракетами – поранені мирні мешканці

Фото: Нацполіція Харківської області

1 лютого у Куп’янському районі Харківської області російськими обстрілами було поранено двох чоловіків. Окрім цього було пошкоджено житловий будинок, газопровід та приватні автомобілі.

Про це Харків Times довідався з повідомлень представників влади.

За словами голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, 1 лютого о 7:30 ранку ворог вкотре обстріляв Куп’янськ. Внаслідок обстрілу отримав осколкове поранення та був госпіталізований 60-річний чоловік.

Під час обстрілу чоловік знаходився у дворі власного приватного будинку на вул. Кавказ, розповіли подробиці у ДСНС області. Один з ворожих снарядів влучив у будинок, зруйнувавши дах та одну зовнішню стіну. Власник будинку отримав осколкове поранення черевної порожнини. Після того, як медики стабілізували стан пораненого, рятувальники допомогли медикам транспортували його до карети швидкої.

“Треба було подолати шлях вгору довжиною у 150 м. по засніженому крутому схилу правого берега річки Оскіл.отримав осколкове поранення черевної порожнини.”, – розповіли рятувальники.

За інформацією Харківської обласної прокуратури, 1 лютого близько 10:00 окупанти з РСЗВ обстріляли село Заміст Куп’янського району.

“Пошкоджено житловий будинок, газопровід та приватні автомобілі. Отримав поранення 66-річний мирний мешканець.”, – розповіли в прокуратурі.

В останній день сіічня 2023 року окупанти продовжували обстрілювати прикордонні населені пункти в Куп’янському, Чугуївському та Харківському районах області.

31 січня зафіксовано удари, попередньо 2 ракетами С-300, по селу Шипувате Куп’янського району. Ракети влучили в землю поруч з Будинком культури. Обійшлося без постраждалих.

У смт Дворічна Куп’янського району внаслідок обстрілу було вибито вікна у одній з будівель ДСНС та пошкоджено автомобіль рятувальників.

31 січня піротехніки ДСНС вилучили та знешкодили 10 вибухонебезпечних предметів.

Мешканцям міст Куп’янська та Ізюма рятувальники доставили 16 тонн питної води.

Як повідомляв Харків Times, 30 січня в Харківській області через російські обстріли загинув 62-річний чоловік та отримала пораення 83-річна жінка. Також було пошкоджено житлові будинки, промислові об’єкти, будівлю районного відділу Нацполіції.