СБУ затримала співробітницю Куп’янського медколеджу за співпрацю з окупантами

Фото: Владислав Абдула/Facebook

Співробітники СБУ за підозрою у колабораціонізмі затримали мешканку м. Куп’янськ Харківської області, яка під час тимчасової окупації міста впроваджувала у місцевому коледжі російську програму.

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБУ області Владислав Абдула.

За оперативною інформацією, 50-річна жінка так завзято працювала на ворогів, що навіть зробила кар’єру. Під час окупацї вона отримала посаду «заступника директора з виховної роботи» коледжа, який рашисти створили, використавши приміщення, меблі, техніку та інші ресурси місцевого навчального закладу. За інформацією Харківської обласної прокуратури, мова йде про так званий «Купянский медицинский колледж имени Марии Шкарлетовой».

Спочатку підозрювана разом з іншими працівниками організувала набір студентів на нові фахові спеціальності у створений рашистами коледж.

Вже у серпні колаборантка «вибила» собі посаду «заступника директора з виховної роботи». Одразу після цього, вона повідомила викладачам та батькам студентів, що у новому навчальному році освітній процес у коледжі буде здійснюватися російською мовою, за російською освітньою програмою та за підручниками видавництва рф.

Встановлено, що зрадниця навіть пройшла перепідготовку в «Курском институте развития образования» для подальшого впровадження стандартів освіти рф на території Куп’янського району Харківської області.

Слідчі повідомили затриманій про підозру за ч. 3 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність у формі впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або арешту на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади строком від десяти до п’ятнадцяти років.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові судитимуть за колаборацонізм директора ліцею с. Андріївка Куп‘янського району, який добровільно працював на окупантів і впроваджував російські стандарти освіти у навчальному закладі.

Фото: Владислав Абдула/Facebook