У Харкові судитимуть директора ліцею, який змушував вчитися за російською програмою

Фото: Сергій Болвінов/Facebook

У Харкові судитимуть за колаборацонізм директора ліцею с. Андріївка Куп‘янського району, який добровільно працював на окупантів і впроваджував російські стандарти освіти у навчальному закладі.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

“У серпні він провів нараду працівників та повідомив, що навчання у закладі буде здійснюватись за російською програмою, а оплата працівникам виплачуватиметься у російських рублях”, – розповіли в прокуратурі.

Крім цього, зрадник наказав звільнитися всім, хто не згоден викладати за програмою окупанта. Про це повідомив начальник слідчого управління ГУ Нацполіції у Харківській області Сергій Болвінов.

7 вересня у селищі Великий Бурлук Куп’янського району колаборант отримав російські підручники і привіз їх до Андріївського ліцею. Після цього він надав вказівку працівникам роздати отримані ним російські підручники учням, аби організовувати освітній процес за програмою рф.

На сайті Андріївського ліцею зазначено, що директором з 2018 року є Шестопалов Віктор Михайлович. Його судитимуть за ч. 3 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльность). Санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або арешту на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади строком від десяти до п’ятнадцяти років.

Справу розглянуть у Київському районному суді м. Харкова.

Як повідомляв Харків Times, слідчі повідомили про підозру у колабораціонізмі 76-річній директорці ліцею м. Куп’янська. Під час окупаціїї вона впроваджувала у навчальному закладі російські стандарти освіти та направила педагогів до рф на “підвищення кваліфікації”.