У Харкові перепрофілювали низку шкіл, гімназій та ліцеїв

Фото: city.kharkov.ua

За рішенням сесії міськради від 25 січня у Харкові перепрофілювали (змінили тип) та перейменували 31 заклад загальної середньої освіти.

Про це Харків Times повідомили у Харківській міській раді.

За інформацією Департамента освіти, це було зроблено, щоб привести типи закладів освіти у відповідність до вимог законодавства.

«Здобуття повної загальної середньої освіти на певному рівні забезпечують: початкова школа, яка забезпечує здобуття початкової освіти; гімназія, що забезпечує здобуття базової середньої освіти; та ліцей, який забезпечує здобуття профільної середньої освіти. Крім того, у законодавстві України в галузі освіти відсутні такі типи закладів загальної середньої освіти, як «навчально-виховний комплекс», «загальноосвітня школа» та «спеціалізована школа з поглибленим вивченням окремих предметів», – зазначили у департаменті.

Згідно з переліком, наданим прес-службою, у Харкові змінили тип  та назву сім шкіл, сім гімназій та 17 ліцеїв. З повним списком перейменованих навчальних закладів можна ознайомитись за посиланням.

Реформування української освіти почали з ухвалення у 2017 році нового Закону України “Про освіту”. Процес здійснюватиметься за чотирма напрямами: реформування середньої освіти, професійно-технічної, вищої та створення нової системи управління і фінансування науки.

Як повідомляв Харків Times25 січня, о 12:00 у дистанційному режимі розпочалася чотирнадцята позачергова сесія Харківської міської ради 8-го скликання. У проекті порядку денного – 23 питання, серед яких кадрові та фінансові та «Різне».

Місто Харків отримало з держбюджету кошти у розмірі майже 1,7 млрд грн на освіту та охорону здоров’я.