З 55 випущених росіянами ракет українська ППО збила 47 – Залужний

Ракета, збита над Вінницькою областю. Фото: Начальник Нацполіції у Вінницькій області Іван Іщенко

Масовий ракетний удар рашистів по Україні вранці сьогодні, 26 січня, містив 55 пусків ракет повітряного та морського базування (Х-101, Х-555, Х-47 «Кинджал», «Калібр», Х-59) з літаків Ту-95, Су-35, МіГ-31К та кораблів з акваторії Чорного моря. З цих ракет 47 збила доблесна українська ППО, а три керовані ракети Х-59 з випущених чотирьох не досягли своїх цілей.

Про це Харків Times повідомили у Міністерстві оборони України із посиланням на головнокомандуючого ЗСУ Валерія Залужного.

«Силами і засобами протиповітряної оборони Збройних Сил України знищено 47 крилатих ракет, 20 з них в районі столиці… Мета росіян залишається незмінною – психологічний тиск на українців та руйнування критичної інфраструктури. Але нас не зламати! Дякую військовослужбовцям, які тримають небо над Україною!», – повідомив Залужний.

Як повідомляв Харків Times, ранок сьогодні, 26 січня, почався з чергової масованої ракетної атаки рашистів на Україну. У другій хвилі атаки очікувалося більше 30-ти ракет. Тривога над Україною тривала більше п’яти годин.