У Вовчанську російський снаряд вбив жінку та поранив семирічну дівчинку

332 день поспіль російські окупанти тероризують обстрілами мирних мешканців Харківської області. 20 січня та вранці 21-го від ударів рашистів найбільше потерпав Вовчанськ.

Про це Харків Times довідався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

За його словами, протягом доби російські окупанти гатили по мирним містам та селам Харківщини зі ствольної та реактивної артилерії, танків та мінометів. Під ворожий вогонь потрапили Вовчанськ, Куп’янськ, Стрілеча, Вільча, Огірцеве та інші населені пункти Куп’янського, Чугуївського та Харківського районів.

Внаслідок російських обстрілів 20 січня отримали поранення 71-річний чоловік у Вовчанську та 27-річнй чоловік у с. Ківшарівка Куп’янського району. Стан обоїх постраждалих медики оцінюють як середньої важкості.

Близько 6 ранку 21 січня російські окупанти вдарили артилерією по Вовчанську, повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

“Ворожий снаряд влучив у приватний будинок. Загинула 70-річна жінка. Отримали поранення подружжя та їх 7-річна донька.”, – розповіли в прокуратурі.

Приблизно об 11:00 21 січня рашисти обстріляли село Ветеринарне Дергачівської ОТГ. Внаслідок цього удару отримав поранення мирний мешканець.

Місця обстрілів оглянули слідчо-оперативні групи, задокументували всі обставини злочинів російських нацистів, зібрали речові докази. За процесуального керівництва Чугуївської та Дергачівської окружних прокуратур Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Як повідомляв Харків Times19 січня у Харківській області через обстріли російських окупантів було пошкоджено школу-інтернат, приватні будинки, гаражі, господарчі споруди. Рашисти били по мирним містам та селам з мінометів, ракетами та артилерією.